Hier vindt u de drie outputs die tijdens het project werden ontwikkeld: De online training, de hand-out met ondersteuningsstrategieën en de toolbox met bewustmakingsactiviteiten.
Online training: Actief mediawerk met jongeren met een verstandelijke beperking
De gratis online training "Actief mediawerk met jongeren met een verstandelijke beperking" is bedoeld voor onderwijsprofessionals die werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Aan de hand van drie modules worden de mogelijkheden van de digitale media verkend en wordt het bewustzijn van de risico's vergroot:
Module 1: Mediagebruik en gegevensbescherming
Module 2: Digitale trends en risico's
Module 3: Creativiteit en participatie
Paper: Strategieën voor actie en ondersteuning
Het doel van de paper is een beter overzicht te geven van de behoeften van jongeren met een verstandelijke beperking. Wat hebben zij nodig om veilig door de online wereld te navigeren en welke steun kunnen of moeten zorgverleners bieden? Aan de hand van twee voorbeelden wordt de methode van Design Thinking in haar toepassing getoond en wordt gedemonstreerd hoe er actie- en ondersteuningsstrategieën voor de praktijk uit kunnen worden afgeleid.
Toolbox: Bewustmakingsactiviteiten
Met de Toolbox wil het projectconsortium meer bekendheid geven aan de situatie van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en aan hun pedagogische ondersteuning. Het biedt een verzameling van Europabrede beste praktijkactiviteiten die het bewustzijn vergroten voor de situatie en behoeften van mensen met verstandelijke beperkingen in onze digitaliserende samenleving. Daarnaast bevat de toolbox een catalogus van concrete tips, praktische handleidingen en nuttige hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om uw eigen ideeën of acties uit te voeren.